1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kemerköy Santrali`nin devrine ÖYK`dan onay

Kemerköy Santrali`nin devrine ÖYK`dan onay

Enerji Günlüğü - Özelleştirme Yüksek kurulu, Kemerköy ve Yeniköy Termik Santrallari ile Kemerköy Liman Sahası'nın, ihalede en yüksek teklifi veren IC...

Kemerköy Santrali`nin devrine ÖYK`dan onay

Enerji Günlüğü - Özelleştirme Yüksek kurulu, Kemerköy ve Yeniköy Termik Santrallari ile Kemerköy Liman Sahası'nın, ihalede en yüksek teklifi veren IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ'ye devrini onayladı.

Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri'yle Kemerköy Liman Sahası özelleştirme ihalesinin sonucuna, Özelleştirme Yüksek Kurulu'ndan onay geldi.

Buna göre, ihalede 2 milyar 671 milyon dolarla en yüksek teklifi veren IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ'ye, Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait Kemerköy Termik Santrali ile Kemerköy Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazlar; Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait Yeniköy Termik Santrali; Yeniköy Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınır ile taşınmazlar; Yeniköy Linyitleri İşletmesinin üzerinde bulunduğu taşınmazlar ve Yeniköy Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazlar satılacak. Ayrıca ilgili Maden Ruhsatları ve bu Ruhsatların kapsadığı Maden Sahaları ile Kemerköy İskelesi ve geri sahasında bulunan taşınmazların (Kemerköy Liman Sahası) işletme hakkı da IC İçtaş'a verilecek.

IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatı İdare lehine irat kaydedilerek, söz konusu varlıklar 2 milyar 670 milyon dolar bedelle ikinci en yüksek teklifi veren Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ-Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişim Grubuna satılacak, işletme hakkı verilecek.

Çelikler-Kalyon Ortak Girişim Grubunun da sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatı İdare lehine irat kaydedilerek ihale iptal edilecek.

YATAĞAN'IN BEREKET ENERJİ GRUBU'NA DEVRİ İÇİN ÖYK'DAN ONAY ÇIKTI

YATAĞAN İLE YENİKÖY VE KEMERKÖY SATIŞLARI GLOBAL SATIŞ LİSTELERİNDE ÜST SIRALARDA

Önceki ve Sonraki Haberler