1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kemal: OPEC üretimi azaltmalı

Kemal: OPEC üretimi azaltmalı

Enerji Günlüğü – Libya'nın OPEC temsilcisi Samir Kemal, OPEC ülkelerinin petrol üretimini günde en az 500 bin varil azaltılmaları gerektiğini söyledi.Libya'nın...

Kemal: OPEC üretimi azaltmalı

Enerji Günlüğü – Libya'nın OPEC temsilcisi Samir Kemal, OPEC ülkelerinin petrol üretimini günde en az 500 bin varil azaltılmaları gerektiğini söyledi.

Libya'nın OPEC temsilcisi Samir Kemal dün yaptığı açıklamada, Kasım ayında yapılacak OPEC toplantısında, petrol arz fazlalığını düzeltmek ve son dört yılın en düşük seviyesine gelen petrol fiyatlarını canlandırmak için üye ülkelerin petrol üretimini en az günde 500 bin varil azaltılmaları yönlü karar almaları gerektiğini söyledi.

Görüşlerin kendi kişisel görüşleri olduğu ve resmi bir ifade olmadığına dikkat çeken Kemal, petrol arz fazlalığının yaklaşık bir milyon varil olduğunu söyledi.

Kemal ayrıca Libya’nın yaşadığı politik zorlukların göz önünde bulundurularak, petrol üretimini arttırması için kendilerine fırsat verilmesini ve üretimde bir düşüş yapmasının beklenilmemesini de belirtti.

OPEC üyesi ülkelerin bakanları 27 Kasım'da Viyada'da bir araya gelecekler.

Önceki ve Sonraki Haberler