1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Keban`a HES yerine GES kurmak daha kârlı

Keban`a HES yerine GES kurmak daha kârlı

Enerji Günlüğü - Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, Türkiye'nin 40 bin metrekarelik bir alana yayılan Keban Barajı'na HES yerine güneş santrali kurulsa...

Keban`a HES yerine GES kurmak daha kârlı

Enerji Günlüğü - Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, Türkiye'nin 40 bin metrekarelik bir alana yayılan Keban Barajı'na HES yerine güneş santrali kurulsa daha verimli elektrik üretilebileceğini söyledi.

STFA Grubu'nun enerji şirketi Enerya'nın Genel Müdürü Aslan Uzun IRENEC 2014 etkinliği kapsamında düzenlenen "Türkiye’de Güneş Enerjisi Sektörü ve Geleceği" başlıklı oturumda konuştu.

Bundan 10 yıl sonra ABD'nin kaya gazıyla, Avrupa'nın ise yenilenebilir enerji kaynaklarıyla enerji sorununu halletmiş olacağını belirten Aslan Uzun, "Biz ise doğalgazını dışarıdan alan, elindeki kömürle elektrik üretmeye çalışan bir halde kalacağız gibi görünüyor. Moral bozmak istemem ancak süreçleri hızlandırmamız gerekiyor" dedi.

Keban Barajı’nın 40 bin metrekare alan üzerine kurulu olduğunu hatırlatan Aslan Uzun, bu arazi üzerine güneş enerjisi santrali kurulsa daha verimli bir elektrik üretimi yapılabileceğini belirtti.

Aslan Uzun, güneş enerjisi sektöründe başvuru ve santral kurulum süreleri kısaldığı gün yatırımların çok daha hızlı ilerleyeceğinin altını çizdi. 

GÜNEŞ FAKİRİN EKMEĞİ! MEHMET KARA'NIN KÖŞE YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ...


GÜNEŞ ENERJİSİ YATIRIMLARININ ÖNÜNÜ AÇACAK 21 ÖNERİ! 

Önceki ve Sonraki Haberler