1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Keban HES`i Hintli BHEL rehabilite edilecek

Keban HES`i Hintli BHEL rehabilite edilecek

Enerji Günlüğü - Elazığ'da bulunan Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni (HES) Hintli şirket Baharat Heavy Elektricals Limited rehabilite edilecek.EÜAŞ...

Keban HES`i Hintli BHEL rehabilite edilecek

Enerji Günlüğü - Elazığ'da bulunan Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni (HES) Hintli şirket Baharat Heavy Elektricals Limited rehabilite edilecek.

EÜAŞ tarafından ilan edilen ‘'Keban Hidroelektrik Santrali Rehabilitasyonu'' ihalesi 63.859.828,24 Euro bedel ile Hindistan'da yerleşik Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL) firması kazandı ve sözleşmesi 21.04.2015 tarihinde imzalandı.

Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Halil Alış ile Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Biçer ve Hindistan firması 'Baharat Heavy Elektricals Limited' yetkilisi Shantanu Roy, Keban Hidroelektrik Santrali Rehabilitasyonu ihalesinin sözleşmesini imzaladılar.

Sözleşme 22 Nisan 2015 tarihinde yürürlüğe girdi. Söz konusu proje neticesinde Türkiye'nin en önemli enerji üretim tesislerinden olan Keban hidroelektrik santralinin bütün üniteleri (toplam 8 ünite) rehabilite edilecek ve santralin ömrü yaklaşık 40 yıl uzatılacak.

Projenin tamamlanma süresi 7 yıl olarak öngörülüyor.

Elazığ ilinin Keban ilçesinde, Fırat Nehri üzerinde, 1965-1975 yılları arasında inşa edilmiş olan Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali mevcut durumda 1.330 MW kurulu gücü ile ortalama 1.785.534 kişinin tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler