1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kazanlarda yılda 20 milyar dolar enerji tasarrufu yapılabilir

Kazanlarda yılda 20 milyar dolar enerji tasarrufu yapılabilir

Enerji Günlüğü – Kazanlarda alınacak önlemlerle yılda 20 Milyar dolarlık enerji tasarrufu sağlanabileceği ifade edildi.Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri...

Kazanlarda yılda 20 milyar dolar enerji tasarrufu yapılabilir

Enerji Günlüğü – Kazanlarda alınacak önlemlerle yılda 20 Milyar dolarlık enerji tasarrufu sağlanabileceği ifade edildi.

Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği (KBSB)’nin öncülüğünde kurulan Kazan Kalite Platformu (KKP) 15 EKİM 2014 ‘de Ankara’da gerçekleştirdiği ilk toplantısının ardından bir bildiri yayınlayarak,ülkemizde yıllık 20 Milyar USD enerji girdisinin kazanlarda yakılarak tüketildiğini belirterek, alınacak tedbirlerle bu tüketimde %30 tasarruf sağlanabileceğini açıkladı.

Bildiride ayrıca, ülkemizde kazan patlamaları kaynaklı iş kazaları dünya ortalamasının çok üzerinde olduğuna dikkat çekilerek, gerek iş kazalarının gerekse enerji israfının önlenmesi için Kamu Kurumlarının ve Kazan Üreticilerinin entegre hareket ederek ortak bir tavır ortaya koymasının ötelenemez bir ihtiyaç haline geldiği belirtildi.

Kazan imalatı ile ilgili Kalite Standartlarının ve uygulamaların gözden geçirilerek tüm yatırımcı ( kullanıcı) kuruluşların bu standardı referans almasının sağlanması gerektiği vurgulanan bildiride, “kazanların periyodik bakım ve denetimleri ile iş kazalarının büyük oranda önlenmesi ve milyarlarca dolarlık enerji tasarrufu mümkündür. Kazan operatör personel yeterlilik şartlarının oluşturulması ve eğitim faaliyetlerinin teşvik edilmesinin oldukça yararlı olacağı düşünülmektedir” denildi.

Periyodik Bakım ve Denetim ile Kalite Standartları konusunda tüm Kamu Kurumlarının birlikte çalışması gerektiği belirtilerek, bu ortak dilin oluşması adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı gibi farklı kurumlar ile yatırımcı kurum temsilcilerinin de katılımıyla KKP toplantılarının tekrarını tavsiye edildi.

Bu çerçevede bir sonraki toplantının Aralık Ayı içerisinde yapılmasının planlandığı da belirtildi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler