1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kazak gazı ithalat başvurusu için son günler

Kazak gazı ithalat başvurusu için son günler

Enerji Günlüğü - Kazakistan'dan doğalgaz ithalatı yapmak üzere lisans almak isteyenlerin en geç 31 Mart 2014 tarihine kadar başvurmaları gerekiyor. İsteklilerin,...

Kazak gazı ithalat başvurusu için son günler

Enerji Günlüğü - Kazakistan'dan doğalgaz ithalatı yapmak üzere lisans almak isteyenlerin en geç 31 Mart 2014 tarihine kadar başvurmaları gerekiyor. İsteklilerin, 5 yıl içinde doğalgaz depolama tesisi alıp işletmeyi taahhüt etmeleri talep ediliyor. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Kazakistan'dan doğalgaz ithalatı konusunda bir duyuru yayınladı. Duyuruya göre Kazakistan’dan en fazla 30 yıl süreyle 737 milyon 302 bin 21 m³/yıl (9155 kcal/m³ üst ısıl değere baz) doğal gaz ithalatı için yapılacak ithalat lisans başvuruları31/03/2014 tarihi mesai saati bitimine kadar Kuruma yapılabilecek. Bu tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

İthalat lisans başvurusu yapacak firmalardan bir de en geç beş yıl içinde doğalgaz depolama tesisi kurma taahhüdü vermeleri isteniyor. Verilecek taahhütname metninin hiçbir şekilde değiştirilmeden aşağıdaki şekilde verilmesi gerekiyor.

TAAHHÜTNAME


ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU BAŞKANLIĞINA


Her takvim yılı için ithal edeceğimiz doğal gaz miktarının yüzde onu (%10) kadar bir miktarın ithalat lisansımızda yer alan faaliyete başlama tarihinden itibaren beş yıl içerisinde ulusal topraklarda depolanması imkanına sahip olacağımıza dair depolama lisans sahibi tüzel kişilerle yapacağımız kira sözleşmelerini veya bu tüzel kişilerden alınmış taahhütnameleri sunacağımızı veya depolama yükümlülüğümüzü yerine getirebilmemiz amacıyla, beş yıl içerisinde depolama tesisi kurarak depolama lisansı almak kaydıyla depolama yükümlülüğünü yerine getireceğimizi; aksi takdirde 4646 sayılı Kanunun 9'uncu maddesi kapsamında lisansımızın iptal edileceğini ve bu konuda herhangi bir hak ve tazminat talep etmeyeceğimizi kabul ve taahhüt ederiz.


Tüzel Kişiyi Temsile Yetkili Kişi veya Kişilerin


Adı-Soyadı


İmza


Kaşe


Tarih

Önceki ve Sonraki Haberler