1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kayzer 1 Enerji`den Yozgat`a 4 MW`lık GES

Kayzer 1 Enerji`den Yozgat`a 4 MW`lık GES

Enerji Günlüğü - Kayzer 1 Enerji, Yozgat'ta 4 MW kurulu güç kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali kuracak.KAYZER 1 Enerji San. Ve Tic. Ltd. Şti., Yozgat İli,...

Kayzer 1 Enerji`den Yozgat`a 4 MW`lık GES

Enerji Günlüğü - Kayzer 1 Enerji, Yozgat'ta 4 MW kurulu güç kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

KAYZER 1 Enerji San. Ve Tic. Ltd. Şti., Yozgat İli, Yerköy İlçesi, Delice Köyü, Kangallı Mevkiinde, 3 pafta, 272 parselde bulunan yaklaşık 73.569,19 m2‟lik arazi üzerinde 4 adet 1 MegaWatt gücündeki toplamda gücü 4 MegaWatt olan Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

Bedeli 9.900.000 TL olarak belirlenen proje kapsamında her bir tesisten yaklaşık 1.650 MWh olmak üzere toplam 4,60 MW / 4,00 MWe ile yılda yaklaşık 6.600 MWh‟lik elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor.

Projeden üretilecek elektrik, trafolar ile orta gerilim seviyesine yükseltilecek ve dağıtım şirketine ait en yakın hatlara saplanma yöntemi ile bağlanarak sisteme aktarılacak.

Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Tesisinde inşaat aşamasında 3 kişi işletme aşamasında 3 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili olarak Yozgat Valiliği'ne sunulan dosyanın incelenip uygun bulunarak projeye ilişkin ÇED Süreci'nin başladığı bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler