1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Katar Çin’e ilk LNG ihracatını gerçekleştirdi

Katar Çin’e ilk LNG ihracatını gerçekleştirdi

Enerji Günlüğü – Katarlı Qatargas Çinli Jove ile yaptığı anlaşma çerçevesinde Katar'ın Çin'e ilk  LNG ihracatını gerçekleştirdi.Katarlı...

Katar Çin’e ilk LNG ihracatını gerçekleştirdi

Enerji Günlüğü – Katarlı Qatargas Çinli Jove ile yaptığı anlaşma çerçevesinde Katar'ın Çin'e ilk  LNG ihracatını gerçekleştirdi.

Katarlı şirket Qatargas ilk LNG ihracatını Çinli Jove LNG şirketi ile gerçekleştirdi. 64.000 metreküplük LNG kargosu 22 Ekim günü Ras Laffan limanından yüklendi. Kargo JOVO’nun Lisha Adası’nda bulunan LNG terminaline gönderilecek.

Qatargas Başkanı Halid Bin Halife El-Teni, bu satışın Qatargas için önemli bir köşe taşı olduğunu belirterek, şirketin artan kapasitesinin sadece dünyanın önde gelen LNG alıcılarına değil, küçük ölçekli alıcılara da LNG tedarik edebilecek düzeyde olduğunu söyledi. Satışın kesinlikle Çin’de ve diğer bölgelerde bulunan her ölçekten bağımsız alıcıları teşvik edeceğini belirten El-Teni, LNG tedariği konusunda güvenilir bir kaynak olduklarını ifade etti.

Çin piyasasındaki son gelişmeler, ülkede temiz enerjiyi teşvikin de yardımıyla küçük ölçekli şirketlerin büyümesini ve çalışmalarını destekliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler