1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kars`ta HES`e saldırı düzenlendi

Kars`ta HES`e saldırı düzenlendi

Enerji Günlüğü - Kars'ın Kağızman İlçesi'nde PKK hidroelektrik santraline saldırı düzenledi.Genelkurmay Başkanlığı'ndan konu ile ilgili yapılan...

Kars`ta HES`e saldırı düzenlendi

Enerji Günlüğü - Kars'ın Kağızman İlçesi'nde PKK hidroelektrik santraline saldırı düzenledi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada, PKK tarafından, Kars / Kağızman Altıngedik Köyü mülki sınırları içerisinde bulunan bir Hidro Elektrik Santraline saldırı yapıldığı ve tesise ait iki adet araç ile bir adet kulübenin yakıldığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Kars / Kağızman Altıngedik Köyü mülki sınırları içerisinde bulunan bir Hidro Elektrik Santraline saldırı yapılmış ve tesise ait iki adet araç ile bir adet kulübe yakılmıştır. Olayı müteakip, Kağızman İlçe Jandarma Komutanlığının unsurları derhal olay yerine intikal ederek, santrale ait bir kamyonetle olay yerinden uzaklaşan bölücü terör örgütü mensubu teröristler ile Altıngedik Konutları Bölgesinde karşılaşmış ve teröristler Jandarma unsurlarına ateş açmışlardır. Jandarma unsurlarının, açılan ateşe ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu üç terörist etkisiz hale getirilmiş, dört adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve mühimmatı ile çok miktarda el bombası ele geçirilmiştir."

Önceki ve Sonraki Haberler