1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Karadon Müessesesi maden ocaklarında üretim durdu

Karadon Müessesesi maden ocaklarında üretim durdu

Enerji Günlüğü - TTK, Karadon Müessesesine bağlı maden ocaklarında üretime ara verildi.Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü'ne...

Karadon Müessesesi maden ocaklarında üretim durdu

Enerji Günlüğü - TTK, Karadon Müessesesine bağlı maden ocaklarında üretime ara verildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocaklarında işçi sağlığı ve güvenliğindeki eksikler nedeniyle üretime ara verildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin kuruma ait maden ocaklarında bir süre önce teftiş gerçekleştirdiğini ve Karadon Müessesesine bağlı maden ocaklarında, bazı eksiklikler bulunduğunu belirterek, "Müfettişler, denetimlerde hidrojen sensörlerinin bulunmadığı ve yapılan kontrol sondajlarının 25 metreden az olduğunu söylüyorlar. Belirlenen eksiklikler nedeniyle üretimin durdurulmasına karar verildi. Karara itiraz edeceğiz ve ilave süre isteyeceğiz" dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci ise konuyla ilgili TTK ile Bakanlık arasında görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Yapılan görüşmeler neticesinde, sanıyorum 20 Nisan'da üretim yeniden başlayacak" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler