1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kamış bisikletlerle mobil cihazlar şarj ediliyor

Kamış bisikletlerle mobil cihazlar şarj ediliyor

Enerji Günlüğü - Meksika'da geliştirilen kamış gövdeli Bambootec bisiklet ile mobil cihazlar şarj edilebiliyor.Meksika'nın doğusunda yer alan Yucatán...

Kamış bisikletlerle mobil cihazlar şarj ediliyor

Enerji Günlüğü - Meksika'da geliştirilen kamış gövdeli Bambootec bisiklet ile mobil cihazlar şarj edilebiliyor.

Meksika'nın doğusunda yer alan Yucatán eyaletinde bir Konsorsiyum tarafından geliştirilen Bambootec kamış bisikletin pedalları çevrildiğinde mobil cihazlar şarj edilebiliyor.

Diğer elektrik üreten bisikletlerden farklı olarak Bambootec'in gövdesi metal yerine kamış çubuklarından ve plastik maddelerden yapılmış. Böylece bisiklet daha hafif, daha dayanıklı ve ısınmaya karşı daha dayanıklı hale geliyor.

Bisiklette ayrıca, gidonlarda yer alan navigasyon gösterge tablosu ile zaman ve mesafe öğrenilebiliyor ve bluetooth bağlantısı yapılabiliyor.

Bambootec'in kurucusu Cristina Espinosa López, tekerleklerden başlayan enerji transferinin selenin altına doğru ilerleyen bir konventer sistemle devam ettiğini ve kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürdüğünü belirtiyor.

Konventer sisteme ayrıca eklenen bir regülatör ile bisikletin hızına göre ve ani frenlerde elektrik dağıtımı dengeleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler