1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kağıthane Belediyesi`nden parklara yenilenebilir enerji

Kağıthane Belediyesi`nden parklara yenilenebilir enerji

Enerji Günlüğü - Kağıthane Belediyesi, deprem parklarında olası bir afet durumunda kendi enerjisini sağlaması için güneş panelleri ve rüzgar türbinleri...

Kağıthane Belediyesi`nden parklara yenilenebilir enerji

Enerji Günlüğü - Kağıthane Belediyesi, deprem parklarında olası bir afet durumunda kendi enerjisini sağlaması için güneş panelleri ve rüzgar türbinleri kurdu.

Kağıthane Belediyesi'nin resmi internet sitesinden yer alan habere göre, Kağıthane Belediyesi, 4 parkı afet sonrası geçici yerleşim bölgesi olarak kullanılması amacıyla yeniden düzenledi. Deprem parklarında olası bir afet durumunda kendi enerjisini sağlaması için güneş panelleri ve rüzgar türbinleri kuruldu.

ÜCRETSİZ ENERJİ

Kağıthane’de bulunan bazı parkların güneş enerjili aydınlatma sistemiyle aydınlanması hem doğal enerji sağlayarak çevreyi korumayı hedefliyor hem de olası bir afet durumunda kesintisiz enerji sağlıyor.Güneş Panelleri ve rüzgar türbinleri sistemleri yaklaşık 2-2.5 yıl içerisinde, yatırım maliyetini de amorti ederek, parkların sıfır maliyetle aydınlatılması sağlanıyor.

İstanbul’da elektrik dağıtım kanallarından kullanılan elektrik enerjisinin aksine, güneş enerjili aydınlatma sistemi, kendi enerjisini kendisi üretmekte ve herhangi bir tüketim gideri ödenmeyen bir sistem olduğunun altını çizen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ‘ Bildiğimiz gibi İstanbul deprem kuşağında olan bir şehirdir. Tarihe baktığımız zaman yaklaşık 100 yılda bir 9’un üzerinde depreme maruz kaldığını görmekteyiz. Biz yerel yönetimler olarak ‘Kenetsel Dönüşüm’ çalışmaları yaparak vatandaşlarımızın daha güvenli bir alanda yaşamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca olası bir deprem ve sel gibi doğal afetlerde merkezi sistemde olası bir enerji kesintisi durumunda kendi enerjisini üretecek sistemleri 4 parkımıza yerleştirdik. Ayrıca deprem parklarında sağlık ve diğer ihtiyaçların karşılanması için depolama sistemi kurduk’ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler