1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kadooğlu: Çin krizi Türkiye için fırsat

Kadooğlu: Çin krizi Türkiye için fırsat

Enerji Günlüğü - Kadoil firmasının patronu Tarkan Kadooğlu, Çin Krizi'nin Türkiye için bir fırsat olabileceğini savundu.Akaryakıt dağıtım firması...

Kadooğlu: Çin krizi Türkiye için fırsat

Enerji Günlüğü - Kadoil firmasının patronu Tarkan Kadooğlu, Çin Krizi'nin Türkiye için bir fırsat olabileceğini savundu.

Akaryakıt dağıtım firması Kadoil'in patronu, TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, Kara Pazartesi olarak adlandırılan Çin ekonomik kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Dünyanın üretim merkezi olan Çin’de yaşanan krizin, Türkiye için bir fırsata, avantaja dönüşebileceğini belirten Kadooğlu, "Türkiye, yabancı yatırımcılar için önemli parametreler olan büyüme, genişleyen pazar, hukuki altyapı, dünya pazarlarına erişim, lojistik altyapısının elverişliliği, enerji kaynaklarına yakınlık konularında önemli rekabet avantajlarına sahip bir ülkedir” dedi.

Özellikle son yıllarda yatırımlara verilen devlet teşviklerindeki artış da dikkate alındığında Türkiye’nin özellikle Avrupalı KOBİ’ler için önemli bir yatırım üssüne dönüşebileceğine dikkat çeken Kadooğlu "30 milyona ulaşan genç nüfusumuz, gelişen deniz, hava ve kara ulaşımımız, uluslararası kurumlar ile olan güvenli ilişkimiz ve AB ile yürüyen müzakere sürecimiz önümüzdeki fırsatın önemli köşe taşlarıdır" ifadelerini kullandı.

Çin’de yaşanan son krizin, yatırımcıları yeni ülkelere doğru kaydırabileceğinin altını çizen Kadooğlu şöyle dedi:

“Bu durumda gelişmekte olan ülkeler arasında, doğrudan yabancı yatırımcılar için Türkiye en fazla umut vaat eden ülkedir. Türkiye, dünyanın üretim üssü olmaya en yakın adaydır. Yeter ki bir an önce siyasi istikrar sağlansın ve şiddet olayları tamamen sona ersin. Ülkemizin barındırdığı potansiyeli açığa çıkarmak için, önümüzdeki fırsatları değerlendirebilmek, çocuklarımıza ekonomisi ve demokrasisi güçlü bir ülke bırakabilmek için ekonomiye odaklanmalı ve sorumluluk almalıyız.”

Önceki ve Sonraki Haberler