1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kadıncık 1-2 HES İçtaş`ın oldu

Kadıncık 1-2 HES İçtaş`ın oldu

Enerji Günlüğü - Kadıncık 1 ve 2 hidroelektrik santrallerinin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi İçtaş Hidroelekrik ve Termik Enerji Üretim ve...

Kadıncık 1-2 HES İçtaş`ın oldu

Enerji Günlüğü - Kadıncık 1 ve 2 hidroelektrik santrallerinin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi İçtaş Hidroelekrik ve Termik Enerji Üretim ve Tic. A.Ş. verdi.

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 hidroelektrik santralleri ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 864 milyon 100 bin ile IC İçtaş Hidroelekrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi verdi.

İhaleye, GAMA Enerji Anonim Şirketi, Turcas Petrol Anonim Şirketi, Bereket Enerji Üretim Anonim Şirketi, Yapısan Elektrik Üretim Anonim Şirketi, Özdoğan Global Enerji Üretim Anonim Şirketi, Reşadiye Hamzalı Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat Anonim Şirketi, Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Turizm Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-Şenol Mutlu Ortak Girişim Grubu, IC İçtaş Hidroelekrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi, Torunlar Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin yetkilileri katıldı.

Kadıncık 1 Hidroelektrik Santrali her biri 35 megavat kurulu gücünde 2 üniteden, toplamda 70 megavat kurulu güçten oluşuyor. Kadıncık 2 Hidroelektrik Santrali ise 56 megavat kurulu gücünde tek üniteye sahip bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler