1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Jeotermal enerji küresel olarak büyüyecek

Jeotermal enerji küresel olarak büyüyecek

Enerji Günlüğü -Jeotermal enerji, yenilenen yasal düzenlemeler, teknolojik gelişmeler ve işbirlikleriyle global olarak büyüme kaydedecek.Jeotermal enerji...

Jeotermal enerji küresel olarak büyüyecek

Enerji Günlüğü -Jeotermal enerji, yenilenen yasal düzenlemeler, teknolojik gelişmeler ve işbirlikleriyle global olarak büyüme kaydedecek.

Jeotermal enerji son beş yılda, sadece en fazla gelişme kaydeden on beş ülkede neredeyse 1.800 MW büyüme kaydetti. Bu ülkeler ise, Kenya, BM, Türkiye, Yeni Zellanda, Endoneya, İzlanda, İtalya, Nikaragua, Meksika, Kosta Rika, Almanya, Çin, Avustralya, Romanya, ve Taiwan.

Dünyada jeotermal enerji kapasitesi ise 1950-2015 yılları arasında ise 12.635 MW'a ulaştı.

5.DÜNYA JEOTERMAL ZİRVESİ YAPILACAK

Jeotermal enerji alanında bütün bu gelişmeler bir etkinlikte masaya yatırılacak. Paris'te Aralık ayında yapılacak olan İklim görüşmelerinin bittiği gün Amerika'nın San Francisco kentinde 5. Dünya Jeotermal Enerji Zirvesi yapılacak.

10-11 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan zirvede, 8.8 GW kapasiteli jeotermal enerji projeleri, bu projelerde kullanılacak teknolojiler ve projelerin finansmanı benzeri konular ele alınacak.

GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERE FON GEREKLİ

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu gelişmekte olan ülkelerin önümüzdeki 15 yıl içinde 23 GW jeotermal kapasite hedeflerini hayata geçirebilmeleri için 133 milyar Dolar bir finansmana ihtiyaçları var. Bunun için günümüzde 7.4 milyar Dolar olan kamu finansmanının 2030 yılına kadar 56 ila 73 milyar Dolar'a çıkarılması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler