1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Japonya eskiyen enerji santrallerini terkediyor

Japonya eskiyen enerji santrallerini terkediyor

Enerji Günlüğü - Japon enerji şirketleri yüksek maliyetler nedeniyle eskiyen enerji santrallerini yenilemiyor.Japonya enerji şirketleri nükleer santrallerin...

Japonya eskiyen enerji santrallerini terkediyor

Enerji Günlüğü - Japon enerji şirketleri yüksek maliyetler nedeniyle eskiyen enerji santrallerini yenilemiyor.

Japonya enerji şirketleri nükleer santrallerin ömürlerinin 40 yıl ile sınırlandırılması ardından eski santralleri yenileme ya da kapatma seçimi yapmak durumunda. Kansai Electric Power, Japan Atomic Power, Kyushu Electric Power, Chugoku Electric Power şirketleri eskiyen enerji santrallerini terketme kararı aldılar.

Kansai Electric Power, Fukui bölgesinde bulunan Mihima nükleer enerji santralinde hurda 1 ve 2 birimlerini yenilememe kararı aldı. Kansai Electric Power Başkanı Makoto Yagi, Fukui vilayeti valisi Issei Nishikawa'yı ziyaret ederek santralin 44 yıllık üretimine fazladan anlayış gösterdikleri için teşekkür etti.

Japan Atomic Power ise yine Fukui vilayetinde bulunan Tsuruga santralindeki bir numaralı birimini kapatma kararı aldı. Japan Atomic Power başkanı Yasuo Hamada da aynı gün valiyi ziyaret etti.

Kyushu Electric Power şirketi Saga vilayetinde bulunan Genkai bir nolu reaktörü ıskartaya çıkartırken, Chugoku Electric Power şirketi de Shimane vilayetinde bulunan Shimane bir nolu reaktörünü terketti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler