1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Japonya BP’den LNG alacak

Japonya BP’den LNG alacak

Enerji Günlüğü – Japonya BP’den uluslararası ham petrol piyasaları fiyatı yerine Kuzey Amerikan doğalgaz fiyatlarıyla LNG satın alacak.BP Cuma günü...

Japonya BP’den LNG alacak

Enerji Günlüğü – Japonya BP’den uluslararası ham petrol piyasaları fiyatı yerine Kuzey Amerikan doğalgaz fiyatlarıyla LNG satın alacak.

BP Cuma günü resmi bir açıklama yaparak, Japonya’nın en büyük enerji şirketi Tokyo Elektric Power Co. (TEPCO) ile 17 yıllık LNG satış anlaşması imzaladıklarını duyurdu.

2017 yılında yürürlüğe girecek anlaşmaya göre, TEPCO BP’den 1.2 milyon metrik tondan fazla LNG satın alacak ve Houston’un güneyinde gümrükten muaf bir LNG limanı inşa edilecek.

Anlaşmanın en dikkat çekici yanı ise, LNG yüklemesi Amerika dışından olsa bile BP’nin fiyatları Kuzey Amerika doğalgaz fiyatları üzerinden alacak olması. BP fiyatlandırma hakkında ayrıntılı bilgi vermeyi ise reddetti.

Gümrükten muaf LNG limanı projesinin yanında BP Avustralya ve Endonezya’da iki diğer LNG ihraç projesine daha yatırım yapmakta olduğunu da belirtti.

Fukuşima felaketi sonrası nükleer santrallerini kapatan Japonya LNG ithal etmeye başladı ve bu da uluslar arası LNG fiyatlarını arttırdı. Amerikan LNG ihracınının artması Japonya için fiyatların düşürülmesinde bir fırsat yaratıyor.

Ayrıca 2017 yılına kadar tamamlanması beklenen Panama Kanalı genişletme çalışmaları nedeniyle Meksika Körfezi ile Japonya sahilleri arasındaki mesafe LNG tankerleri için oldukça kısalmış olacak.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler