1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. İzmir`e 10 MW`lık Alapınar JES yapılacak

İzmir`e 10 MW`lık Alapınar JES yapılacak

Enerji Günlüğü - Çavuş Bir Jeotermal Enerji, İzmir'in Selçuk ilçesinde 10 MW kurulu gücünde Alapınar Jeotermal Enerji Santrali kuracak.Çavuş Bir Jeotermal...

İzmir`e 10 MW`lık Alapınar JES yapılacak

Enerji Günlüğü - Çavuş Bir Jeotermal Enerji, İzmir'in Selçuk ilçesinde 10 MW kurulu gücünde Alapınar Jeotermal Enerji Santrali kuracak.

Çavuş Bir Jeotermal Enerji Ve Elektrik Üretim A.Ş., İzmir İli, Selçuk İlçesi, Gökçealan Köyü Civarında 9 900 m2 alan üzerinde 10 MWe gücünde Jeotermal Enerji Santrali (Alapınar JES) kurmayı planlıyor.

Proje bedeli 40 000 000 (KırkMilyon TürkLirası) olarak belirlenen JES ile yılda 67 320 000 kWh elektrik enerjisi üretilmesi hedefleniyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler İzmir Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler