1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İsviçre Afrika`dan ciddi boyutlarda petrol alıyor

İsviçre Afrika`dan ciddi boyutlarda petrol alıyor

Enerji Günlüğü – İsviçreli ticaret şirketleri son üç yılda Afrika'dan 55 milyar dolar değerinde petrol aldılar.İsviçre Sivil toplum Örgütlerinin...

İsviçre Afrika`dan ciddi boyutlarda petrol alıyor

Enerji Günlüğü – İsviçreli ticaret şirketleri son üç yılda Afrika'dan 55 milyar dolar değerinde petrol aldılar.

İsviçre Sivil toplum Örgütlerinin yayımladığı rapora göre, İsviçreli emtia tüccarları Afrika Ulusal Petrol Şirketleri'nden son üç yılda 55 milyar dolar değerinde petrol aldılar.

Rapora göre, her iki şirket 2011-2013 döneminde satın aldıkları ham petrolün dörtte birini Afrika'nın on büyük petrol üreticisi ülkeden yaptılar ve alımlara 55 milyar dolar harcadılar.

İsviçreli tüccarlar özellikle Kamerun, Çad, Ekvator Ginesi, Gabon ve Nijerya'dan petrol alıyorlar. Glencore, Vitol Group ve Trafigura Bheer petrol alımı yapan İsviçreli şirketlerin başında geliyor.

LİBYA MUHALİFLERİNDEN PETROL ALIMI

Rapor ayrıca, Vitol ve Trafigura şirketlerinin 2011 yılı devrimi karışıklıkları esnasında Libyalı isyancı gruplardan ham petrol satın aldıklarını da ifade ediyor.

İsviçre Federal Konseyi AB ve ABD tarafından uyarlanan kurallara benzer düzenlemelerle ülkenin 21 milyar dolarlık ticaret hacminin dış ülkelere ödeme yapmasını önleyeceklerini açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler