1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. İstanbul`da açık deniz mühendisi yetişecek

İstanbul`da açık deniz mühendisi yetişecek

Enerji Günlüğü - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde Türkiye’nin ilk Açık Deniz Mühendisliği Lisansüstü Programı açıldı. İlk öğrenci...

İstanbul`da açık deniz mühendisi yetişecek

Enerji Günlüğü - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde Türkiye’nin ilk Açık Deniz Mühendisliği Lisansüstü Programı açıldı. İlk öğrenci kabulü 2015-2016 döneminde... 

Mühendislik eğitimi konusunda Türkiye'nin en köklü ve önemli üniversitelerinden biri konumundaki İTÜ, Türkiye'deki gemi inşa sanayinin açık deniz yapıları sahasına yönelme kararı üzerine yeni bir yüksek lisans programı başlattı. Yurtdışındaki örnekleri inceleyerek geliştirilen açık deniz mühendisliği lisans üstü programı, gemi inşa sanayinin önümüzdeki yıllarda açık deniz yapıları sahasına yönelme kararını desteklemeyi hedefliyor.

İLK ÖĞRENCİ KABULÜ SENEYE

2015-2016 Akademik Yılı itibariyle öğrenci kabul etmeye başlayacak program, özellikle yurtdışından gelen gemi ve yat siparişlerinde düşüşler yaşayan sektörün, açık deniz yapılarının inşasına yönelmesini destekleyecek profesyonelleri yetiştirecek.

Ders programları ve içerikleri, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi akademik kadrosu tarafından yurt dışındaki başarılı programların incelenmesiyle oluşturuldu. Ayrıca, akademisyenler, sanayiciler ve öğrencilerden geri beslemeler ve öneriler de alındı.

Önceki ve Sonraki Haberler