1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail`den Türkiye`ye gaz mesajı

İsrail`den Türkiye`ye gaz mesajı

Enerji Günlüğü - İsrail doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya ihraç etmek istiyor.Jerusalem Post'un haberine göre, Lefkoşe'deki üçlü toplantıya...

İsrail`den Türkiye`ye gaz mesajı

Enerji Günlüğü - İsrail doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya ihraç etmek istiyor.

Jerusalem Post'un haberine göre, Lefkoşe'deki üçlü toplantıya katılmak üzere bindiği uçakta gazetecilere açıklama yapan İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, ülkesinin doğalgazı hem Türkiye hem de Yunanistan üzerinden Avrupa'ya ihraç etmek istediğini belirtti.

Steinitz ayrıca Türkiye'ye boru hattı inşa etmenin Kıbrıs ve Yunanistan'a inşa etmekten çok çok daha ucuz olduğuna da dikkat çekti.

YUNANİSTAN, KIBRIS VE İSRAİL ORTAK KOMİTE KURACAK

Steinitz'in bu açıklamaları İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs, Doğu Akdeniz'den çıkan doğalgazı Kıbrıs ve Yunanistan üzerinden Avrupa'ya sevk etmek için dün Lefkoşe'nin Rum kesiminde yaptıkları toplantıya giderken gerçekleştirdi.

Lefkoşa'da bir araya gelen İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Rum Kesimi lideri Nicos Anastasiades, Doğu Akdeniz'deki doğalgazın Kıbrıs ve Yunanistan üzerinden Avrupa'ya ihraç imkanlarının araştırılması için ortak bir komite kurulmasını kararlaştırdı.

...

Önceki ve Sonraki Haberler