1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İşkaya-Doğu Dicle EDAŞ`ı 24 Temmuz’da devralıyor

İşkaya-Doğu Dicle EDAŞ`ı 24 Temmuz’da devralıyor

Enerji Günlüğü - Diyarbakır, Şanlıurfa, Siirt, Mardin, Batman ve Şırnak illerini kapsayanDicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin İşkaya-Doğu Ortak Girişim...

İşkaya-Doğu Dicle EDAŞ`ı 24 Temmuz’da devralıyor

Enerji Günlüğü - Diyarbakır, Şanlıurfa, Siirt, Mardin, Batman ve Şırnak illerini kapsayanDicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin İşkaya-Doğu Ortak Girişim Grubu'na devri 24 Temmuz'da gerçekleşecek.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ile Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (EDAŞ) ile Dicle Elektrik Perakende Satış AŞ'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin devrine imzalanan sözleşme için 24 Temmuz 2013 tarihinde Diyarbakır’da bir tören düzenlenecek. 

ÖİB ile İşkaya-Doğu Ortak Girişimi tarafından kurulan Dicle Enerji Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında imzalanan sözleşme için düzenlenecek törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Bakanlık üst yönetimi ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yetkililerinin katılması hedefleniyor. 

ÖB ile 28 Haziran 2013 tarihinde imzalanan sözleşmenin bedeli 387 milyon dolar olmuştu.

Dicle EDAŞ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Siirt, Mardin, Batman ve Şırnak illerine hizmet sunuyor. EPDK'nın 2011-2015 için belirlediği rakamlara göre, yüzde 64.2 ile en yüksek kayıp kaçak oranına sahip Dicle EDAŞ'ın abone sayısı l milyon 46 bin, elektrik tüketimi 5.214 GWh. 2011'de yüzde 60.96 olarak kabul edilen elektrikteki kayıp-kaçak oranının, 2015'te yüzde 29,01'e indirilmesi hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler