1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Işıklar, Özışık Enerji`yi halka açıyor

Işıklar, Özışık Enerji`yi halka açıyor

Enerji Günlüğü - Işıklar Holding, şirketin bağlı ortaklıklarından Özışık İnşaat ve Enerji'yi halka açma kararı aldı.Işıklar Holding'den Yönetim...

Işıklar, Özışık Enerji`yi halka açıyor

Enerji Günlüğü - Işıklar Holding, şirketin bağlı ortaklıklarından Özışık İnşaat ve Enerji'yi halka açma kararı aldı.

Işıklar Holding'den Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık ile Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Levent Demirer imzasıyla yapılan açıklamada, Şirket'in bugünkü Yönetim Kurulu Toplantısı'nda Işıklar Holding bağlı ortaklığı Özışık İnşaat ve Enerji AŞ'nin halka arz hazırlıkları hakkında bir karar alındığı duyuruldu.

Halka arz kararının, Işıklar Holding'in "Şirketleri Halka Açmak Suretiyle Kurumsallaşma Süreçlerine İvme Kazandırılması" politikası doğrultusunda alındığı belirtilirken "Bağlı ortaklığımız 200 Milyon TL ödenmiş sermayeli Özışık İnşaat ve Enerji AŞ'nin (Özışık) halka arz yoluyla BİST'e açılmak üzere 2015 yılı içinde içinde yasal hazırlıklarını yaparak gerekli tüm işlemlerin ifası hususunda Özışık yönetimine görev verilmesine karar verilmiştir" denildi. 

Özışık İnşaat ve Enerji, baraj, hidroelektrik santrali, sulama ve drenaj projeleri, pompa istasyonları, otoyollar, karayolları, demiryolu, köprüler, tüneller, viyadükler, endüstriyel yapılar, rafineriler ve toplu konut projeleri gibi büyük ölçekli projeler konusunda uzmanlığıyla biliniyor.

Alpaslan 1 Barajı ve HES, Köprübaşı ve Alpaslan 2 baraj ve HES ve Kralkızı sulama projesi de şirketin taahhüt portföyü içinde yer alıyor. 

Temmuz ayında devreye alınan Üçgen II regülatörü ve HES de Özışık İnşaat ve Enerji tarafından inşa edildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler