1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. İran’dan Fransa’ya nükleer daveti

İran’dan Fransa’ya nükleer daveti

Enerji Günlüğü - İran, İslam Devrimi öncesi imzalanan nükleer santral inşaatı için Fransa'yı davet etti.İran Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Meclisi...

İran’dan Fransa’ya nükleer daveti

Enerji Günlüğü - İran, İslam Devrimi öncesi imzalanan nükleer santral inşaatı için Fransa'yı davet etti.

İran Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Meclisi üyesi Fetullah Hüseyni'nin verdiği bilgiye göre, İran yönetimi, ülkenin güneyindeki Huzistan eyaletinde inşaa etmeyi planladığı nükleer santral için Fransa'yı davet etti.

Huseyni, Huzistan eyaletinde nükleer santral inşaasının ilk olarak 1975 yılında planlandığını ve inşaat için Fransa ile anlaşma yapıldığını hatırlatarak, Fransa'dan anlaşmayı yerine getirmesini istediklerini ifade etti.

Hüseyni Fransız Parlamentosunun 35 yıl aradan sonra İran’a yaptığı davet sonucunda İran’ın üç milletvekilinin Fransa’ya yaptıkları resmi ziyarete de değinerek, ziyaret esnasında Fransa’ya yaptıkları anlaşmanın gereklerini yerine getirmesi hatırlatması yapıldığını belirtti.

Darkhoveyn Nükleer Santrali’nin Karun Irmağının üzerinde bulunan Ahvaz’ın 70 km güneyinde kurulması planlanmıştı.

1979 İran İslam Devrimi öncesinde İran Fransız şirket Framatome ile Darkhoveyn’de iki reaktör kurulumu için 2 milyar dolarlık bir anlaşma imzalamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler