1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. İran nükleer görüşmeleri uzayabilir

İran nükleer görüşmeleri uzayabilir

Enerji Günlüğü - Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi 5 üyesi ve Almanya ile İran arasında yürütülen nükleer müzakerelerin uzayabileceği...

İran nükleer görüşmeleri uzayabilir

Enerji Günlüğü - Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi 5 üyesi ve Almanya ile İran arasında yürütülen nükleer müzakerelerin uzayabileceği belirtildi.

ABD'li bir yetkili, Avusturya'nın Viyana kentinde devam eden müzakerelerin son tarih olan 30 Haziran'dan sonraya sarkabileceğini söyledi.

Birleşmiş Milletlerin (BM) beş daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ile Almanya’nın oluşturduğu 5+1 Grubu ve İran arasında kapsamlı anlaşma metninin yazımı amacıyla yürütülen ve Tahran'ın nükleer programına ilişkin nihai bir anlaşamaya varabilmeyi amaçlayan müzakerelerin 9 Temmuz’a kadar uzayabileceği ifade ediliyor.

Bu arada, Viyana'dan Tahran'a dönen İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in de, Tahran'daki nükleer faaliyetlerin denetimine ne ölçüde izin verileceğini danışmak için ülkesine dönmüş olabileceği ve bugün geri döneceği belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler