1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran Nabucco`yu canlandırmak istiyor

İran Nabucco`yu canlandırmak istiyor

Enerji Günlüğü - İran, Bulgaristan'a Nabucco doğalgaz boru hattı projesinin canlandırılmasını teklif etti.Bulgar haber ajansı Novinite'nin haberine göre,...

İran Nabucco`yu canlandırmak istiyor

Enerji Günlüğü - İran, Bulgaristan'a Nabucco doğalgaz boru hattı projesinin canlandırılmasını teklif etti.

Bulgar haber ajansı Novinite'nin haberine göre, İran'ın Sofya Büyükelçisi Abdullah Noruzi'nin, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile yaptığı görüşmede, Nabucco doğalgaz boru hattı projesinin canlandırılmasını teklif ettiği bildirildi.

Noruzi, "İran, Bulgaristan'da doğalgaz dağıtım merkezini kurmayı düşünüyor. Bu merkez üzerinden İran doğalgazı Avrupa'ya ulaştırılacak" ifadesini kullanırken Bulgaristan yönetiminden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Nabucco West projesi, Hazar Denizi'ndeki Şahdeniz yatağından Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye-Bulgaristan-Macaristan-Romanya-Avusturya güzergahı üzerinden Avrupa ülkelerine uzanacak 1.300 kilometrelik boru hattının inşaatını öngörüyordu. Proje, yıllık 31 milyar metreküp gazın taşınması için tasarlanmıştı. Bu rakam, Avrupa Birliği'nin 2020'deki ihtiyacının sadece yüzde 5'ini karşılayacak.

İran, projenin en başında temel doğalgaz tedarikçisi olacaktı ancak nükleer programı ve Batı'nın uyguladığı yaptırımlar ile ilgili sorunlar yüzünden projeden çıkarılmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler