1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Irak Başbakanı Türkiye`de

Irak Başbakanı Türkiye`de

Enerji Günlüğü - Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Türkiye ile askeri, petrol ve su alanlarında işbirliği yapmanın kendileri için çok önemli olduğunu...

Irak Başbakanı Türkiye`de

Enerji Günlüğü - Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Türkiye ile askeri, petrol ve su alanlarında işbirliği yapmanın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Irak Başbakanı Haydar El İbadi, beraberindeki Irak'lı bakanlardan oluşan heyet ile beş yıl aradan sonra Türkiye'ye geldi. Heyet, TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından kabul edildi.

El İbadi, Türkiye ile bir çok alanda daha fazla işbirliği yapılmasını istediklerini belirterek, işbirliği yapılacak alanların başında, bölgede çok önemli yer tutan terör ve teröre karşı mücadeledeki askeri işbirliği, ikinci konunun da petrol olduğunu kaydetti.

Petrolün Irak bütçesinin yüzde 90'ını teşkil ettiğini dile getiren El İbadi, "Bu konuda komşumuz Türkiye ile işbirliği yapmamız bizim için çok önemli" dedi.

El İbadi, halkların yaşamının suya bağlı olduğunu ifade ederek, bu konunun da iki ülkenin ortak konusu olduğunu bildirdi.

El İbadi, "Sadece sorunların sıfırlandırılması çağrısında bulunmuyoruz. Bunun ötesinde çok olumlu ve sağlam ilişkiler kurmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler