1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İngiltere petrol arama izinlerini ikiye katlayacak

İngiltere petrol arama izinlerini ikiye katlayacak

Enerji Günlüğü – İngiltere, yaz başında açacağı petrol arama lisans turunda kara topraklarında yapılacak petrol ve gaz arama lisans sayısını iki...

İngiltere petrol arama izinlerini ikiye katlayacak

Enerji Günlüğü – İngiltere, yaz başında açacağı petrol arama lisans turunda kara topraklarında yapılacak petrol ve gaz arama lisans sayısını iki katına çıkartmayı planlıyor.

İngiltere kara topraklarında petrol ve gaz keşiflerini düzenleyen bir yol haritası yayınlayarak yaz başında karada petrol arama lisans turunun önünü açtı. Hükümet 50 – 150 lisans vermeyi planlıyor.

ENERJİ BAKANI HÜKÜMETİN 50 – 150 LİSANS VERMEYİ BEKLEDİĞİNİ ONAYLADI

İngiltere Enerji Bakanı Michael Fallon İngiltere kara topraklarında yapılacak olan petrol ve gaz aramalarının lisansları için kendi önerileri üzerine danışma amaçlı bir çevre raporu yayınladı.

Bakan, bu turda kara arama lisans sayısını iki katına çıkarabileceklerini söyleyerek hükümetin 50 – 150 lisans vermeyi beklediğini onaylamış oldu. Bakan, sorumlu üretimin ülkenin dışa bağımlılığını azaltmanın anahtarı olduğunu ifade ederek, “ Bugün, enerji bileşimimizdeki şeyl gazı potansiyelini açığa çıkarmada bir sonraki adımı belirler” dedi.

CAMERON AB’DEN YENİ MEVZUATI ÖNLEMESİNİ İSTEDİ

Aynı zamanda Başbakan David Cameron Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel’e bir mektup yazarak Brüksel’in Hidrolik kırmayı sınırlandıracak olan yeni mevzuatı önlemesini istedi. Cameron mektubunda, aşırı uzun zaman dilimlerini ve önemli belirsizlikler içerdiği için endişe yaratan yeni mevzuattan memnun olmadığını ifade etti.

AB'NİN SIKI DÜZENLEMELERİ ŞEYL GAZINI TEĞET GEÇTİ

Önceki ve Sonraki Haberler