1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İngiltere kaya gazı beklentileri tökezledi

İngiltere kaya gazı beklentileri tökezledi

Enerji Günlüğü – İngiliz enerji şirketi Celtique Energie’nin Wisborough Green için yaptığı kaya gazı arama başvurusu kabul edilmedi.Batı Sussex...

İngiltere kaya gazı beklentileri tökezledi

Enerji Günlüğü – İngiliz enerji şirketi Celtique Energie’nin Wisborough Green için yaptığı kaya gazı arama başvurusu kabul edilmedi.

Batı Sussex Eyalet Konseyi Celtique Energie’nin Wisborough Green için yaptığı kaya gazı arama başvurusunu alanın başvuru için en uygun seçenek olduğunu kanıtlayamadığı gerekçesiyle reddetti.

Ayrıca aynı gün Global Sorumluluk ve Çevresel Sağlık Enstitüsü'nden bilim insanları bir rapor yayınlayarak, İngiltere’de kaya gazı düzenlemelerinin yeterli olmadığını belirttiler. Bilim insanlarına göre İngiltere’de kamu sağlığını koruyacak kanunlar yok.

İngiltere menşeyli 900 doğa bilimleri ve sosyal bilimler alanındaki bilim insanı, mühendis ve mimarın üye olduğu bağımsız organizasyon tarafından yapılan analizde Amerika’dan daha sıkı düzenlemelere sahip olsa da, İngiltere’nin sanayi düzenlemelerinin yetersiz olduğu belirtildi.

Enerji Bakanı Matthew Hancock’ın ve eski bir Shell çalışanı olan Çevre Bakanı Liz Truss’un yenilenebilir enerji karşıtı tutumları nedeniyle kaya gazında hidrolik çatlatma atağı beklenen İngiltere’deki bu tersine gelişmeler, bu konuda adım atmanın çok da kolay olmayacağını gösteriyor.

İki hafta önce de Almanya, yer altı sularına zarar verdiği gerekçesiyle hidrolik çatlatmayı yasakladı.

Önceki ve Sonraki Haberler