1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İngiltere güneşe desteği erken sonlandıracak

İngiltere güneşe desteği erken sonlandıracak

Enerji Günlüğü - İngiltere hükümeti, küçük ölçekli güneş enerjisi projelerine desteği planlanandan bir yıl erken sonlandırmayı planlıyor.İngiltere...

İngiltere güneşe desteği erken sonlandıracak

Enerji Günlüğü - İngiltere hükümeti, küçük ölçekli güneş enerjisi projelerine desteği planlanandan bir yıl erken sonlandırmayı planlıyor.

İngiltere Enerji ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Bakan Amber Rudd tarafından dün devletin resmi internet sayfasında yapılan basın açıklamasına göre, İngiltere hükümeti, 5 MW ve altındaki güneş enerjisi projelerine desteği planlanandan bir yıl erken sonlandırmayı ve yenilenebilir enerji projelerine sağlanan hibe ve biyoyakıt tesislerine sağlanan teşviklerde biçim değişikliğine gitmeyi planlıyor.

Basın açıklamasında İngiltere Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Amber Rudd, amaçlarının en az masrafla karbon emisyonunu azaltırken yoğun çalışan aile ve iş dünyasının faturalarını mümkün olduğunca düşük tutmak olduğunun altını çizerek, yenilenebilir enerjiye verdikleri destekle maliyetlerin oldukça düştüğünü ve teşviksiz bir şekilde yoluna devam edebilecek hale geldiğini ifade etti.

İngiltere Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Amber Rudd, BBC'ye yaptığı açıklamada ise 'Sektörün bir açık çeke sahip olup da bu çekin, halkın faturalarıyla ödendiği bir durum söz konusu olamaz' açıklamasını yaptı.

Hükümet aynı zamanda yenilenebilir enerjiye sağlanan doğrudan destekleri, bir çeşit ihale sistemiyle değiştirme yoluna gitmişti. Rudd, bundan sonra yeni bir ihaleye çıkılacağının garantisini vermedi.

Hükümet geçtiğimiz ay da, yüzen rüzgar türbinlerine önümüzdeki yıl Nisan ayından itibaren yeni teşvik sağlanmayacağını açıklamıştı.

Bakanlık, yenilenebilir enerjiye sağlanan teşviklerin maliyetinin 2020/21 döneminde 9.1 milyar pounda ulaşabileceğini tahmin ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler