1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. İncirliova`nın ilk jeotermal kuyusu açılıyor

İncirliova`nın ilk jeotermal kuyusu açılıyor

Enerji Günlüğü - BORDRILL Sondaj, Aydın’ın İncirliova İlçesinde ilk jeotermal sondaj kuyusu çalışmalarına törenle başladı.BORDRILL Sondaj Müttehitlik...

İncirliova`nın ilk jeotermal kuyusu açılıyor

Enerji Günlüğü - BORDRILL Sondaj, Aydın’ın İncirliova İlçesinde ilk jeotermal sondaj kuyusu çalışmalarına törenle başladı.

BORDRILL Sondaj Müttehitlik ve Ticaret A.Ş tarafından Aydın’ın İncirliova İlçesi Osmanbükü Mahallesi’nde bin 700 hektarlık alanda jeotermal enerjiyle elektrik üretimi yapmak için ilk kuyunun sondajına törenle başlandı.

Açılış töreninde konuşan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, İncirliova’daki ilk jeotermal kuyusu çalışmasının Osmanbükü Mahallesi’nde başlatıldığını belirterek, Germencik ve Buharkent İlçelerinde jeotermal enerji kuyuları açılmasını bazı kesimlerin kansere neden olduğu ve doğaya zarar verdiği gerekçesiyle protesto ettiğini ama jeotermale karşı çıkmanın ilmi verilerle yapılması gerektiğini söyledi.

BÖLGEDE TİTİZ BİR ÇALIŞMA YAPTIK

BORDRILL Şirket Genel Müdürü Mevlüt Alp Gürün ise İncirliova’da başlattıkları jeotermal kuyusunun derinliğinin 3 bin 500 metreye kadar inebileceğini ifade ederek, "Beş yıldan beri enerji konusuyla ilgileniyoruz. Jeotermal bizim ilk enerji konumuz. Jeotermal memleketimizin bir zenginliğidir. Bölgede titiz bir çalışma yaptık. Burada aylardan beri yaptığımız çalışmalar sonucunda bu noktayla başlamayı uygun gördük. Başarılı bir sondaj yapmayı amaçlıyoruz. Tabii ki önceliğimiz işçi sağlığı ve güvenliğidir. Yer altındaki zenginliğin kapasitesini henüz bilemiyoruz. Yapacak olduğumuz sondajla bulunacak suyun miktarını ortaya çıkaracağız. Bin 700 hektar arazi içerisinde yapıyoruz" diye konuştu.

Üzüm ve incir diyarı Aydın ilinde jeotermal çalışmaların yoğunlaştığı alanlarda insan sağlığı ve tarımın zarar gördüğü ifade edilerek, çevreciler tarafından protestolar gerçekleştirilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler