1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İletim tesisleri bakım çalışmalarında güvenlik şartları değişti

İletim tesisleri bakım çalışmalarında güvenlik şartları değişti

Enerji Günlüğü - TEİAŞ tarafından çıkartılan veya çıkartılacak 154 kV ve üstü gerilim seviyesindeki iletim tesislerinde yapılacak bakım çalışmaları...

İletim tesisleri bakım çalışmalarında güvenlik şartları değişti

Enerji Günlüğü - TEİAŞ tarafından çıkartılan veya çıkartılacak 154 kV ve üstü gerilim seviyesindeki iletim tesislerinde yapılacak bakım çalışmaları Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği kapsamında olmayacak.

Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yayımlanan Yönetmeliğe göre, elekrik kuvvetli akım tesislerinin kurulmasını, işletilmesini ve bakımının can ve mal emniyeti açısından güvenlikle yapılması amacıyla çıkarılan Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği'nin kapsamına girmeyecek tesislere Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu tarafından çıkartılan/çıkartılacak, 154 kV ve Üstü Gerilim Seviyesindeki İletim Tesislerinde Enerji Altında (Canlı) Bakım Çalışmaları Uygulama Koşulları Yönergesi kapsamında yapılacak bakım çalışmaları da eklendi.

Değişiklikten önce sadece, elektrik iç tesisleri Yönetmeliği kapsamındaki tesisler, elektrikle işleyen taşıtlara ilişkin besleme ve cer hatları ve Maden işletmelerindeki elektrik tesisleri yönetmelik kapsamı dışındaydı.

Önceki ve Sonraki Haberler