1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. II. İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi başladı

II. İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi başladı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ikinci kez ev sahipliği yaptığı Nükleer Santraller Zirvesi bugün İstanbul'da başladı.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın...

II. İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi başladı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ikinci kez ev sahipliği yaptığı Nükleer Santraller Zirvesi bugün İstanbul'da başladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğinde, Nükleer Mühendisler Derneği ve Ticari Eşleştirme Derneği tarafından düzenlenen II. İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi başladı.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında ilk kez gerçekleştirilen zirveye nükleer enerji santralleri konusunda hizmet veren global firmaların yönetici ve temsilcileri ile sektörde sorumluluk üstlenmek isteyen yerli firmaların yöneticileri, ulusal ve uluslararası basın temsilcileri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Zirve Başkanı, Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şule Ergün gerçekleştirdi.

Türkiye’de yürütülmekte olan iki nükleer santral projesi ile ilgili önemli konuları görüşmek ve bu projelerde alınabilecek rolleri tartışmak için toplandıklarını dile getiren Doç. Dr. Ergün, zirvede nükleer santral projelerinin güncel durumları ve projeler çerçevesinde yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi paylaşımları yapılacağını söyledi.

Doç. Dr. Ergün, “Gelişmiş bir ülke olarak tanımlayabileceğimiz ülkemizde, artan enerji ihtiyacının karşılanmasında yapılan en makul seçim olan nükleer santrallerden elektrik elde etmek seçimiyle ilgili, ülkemizde oluşturulması gereken önemli bir bilgi birikimi ve tecrübe var. Nükleer santral projelerinin yürütülmesinde çok büyük öneme sahip olan kalite kontrol, denetleme ve sertifikalandırma ile ilgili Türkiye'de yürütülen projelerle bağlantılı yapılan önemli çalışmaları da bu zirve sırasında öğreneceğiz. Konuyla ilgili ihtiyaçlarımız, eksikliklerimiz ve yapmamız gerekenleri duymuş olacağız.” dedi.

EN MAKUL ÇÖZÜM NÜKLEER SANTRAL

Artan enerji ihtiyacının karşılanmasında yapılan en makul seçimin nükleer santrallerden elektrik elde etmek olduğunu iddia eden Doç. Dr. Ergün, nükleer sektörde tasarımdan söküme dek her aşamada güvenliğin her şeyden önce gelmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler