1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. IEA ve Akdeniz İçin Birlik işbirliğini geliştiriyor

IEA ve Akdeniz İçin Birlik işbirliğini geliştiriyor

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) ve Akdeniz İçin Birlik (UfM) topluluğu iklim değişikliği mücadelesinde işbirliği yapacaklar.13 Temmuz...

IEA ve Akdeniz İçin Birlik işbirliğini geliştiriyor

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) ve Akdeniz İçin Birlik (UfM) topluluğu iklim değişikliği mücadelesinde işbirliği yapacaklar.

13 Temmuz 2008'de Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından kurulan bir topluluk olan UfM ile IEA, Avrupakdeniz Bölgesinde iklim eylemlerini geliştirmek için bir mutabakat zaptı imzaladı.

IEA Başkanı Fatih Birol ile UfM Başkanı Fathallah Sijilmassi tarafından önceki gün Paris'te imzalanan anlaşma kapsamında iki oluşum enerji sahalarında çeşitli projelerde işbirliği yapacak.

Avrupakdeniz Ortaklığı'nınbir üst seyivesi olarak görülen Akdeniz İçin Birlik, bütün AB üyeleriyle, Akdeniz'e kıyısı olan fakat AB üyesi olmayan birçok ülkeyi tek çatı altında birleştiriyor. 28 AB üyesi ülkenin dışında 15 Güney ve Doğu Akdeniz ülkenin üyeliği ile birlik 43 üyeye sahip.

Akdeniz İçin BirlikFransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği alternatifi olarak önerilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler