1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa Enerji 2018 hedeflerini tutturdu

Enerjisa Enerji 2018 hedeflerini tutturdu

Enerji Günlüğü – Enerjisa Enerji’nin faaliyet gelirleri 2018’de önceki yıla göre %50 oranında artarak 3,8 milyar TL’ye ulaşırken, baz alınan net...

Enerjisa Enerji 2018 hedeflerini tutturdu

Enerji Günlüğü – Enerjisa Enerji’nin faaliyet gelirleri 2018’de önceki yıla göre %50 oranında artarak 3,8 milyar TL’ye ulaşırken, baz alınan net karı ise %40 artışla 730 milyon liraya çıktı.

Enerjisa Enerji AŞ, 2018 yılı için daha önce belirlediği 3,3 milyar liralık konsolide faaliyet geliri hedefinin üzerine çıkarak 3,845 milyar lira faaliyet geliri elde etti. Şirketin faaliyet gelirleri 2018’de önceki yıla göre %50 oranında artarak 3,8 milyar TL’ye ulaştı. 2018’de Enerjisa Enerji’nin baz alınan net karı ise %40 artışla 730 milyon liraya çıktı. Temettü önerisi de bir önceki yıla göre artarak, hisse başına 40 kuruş olarak belirlendi.

Enerjisa Enerji CFO’su Sascha Bibert, “Enerjisa Enerji olarak, uzun vadeli ve sürdürülebilir başarı elde edebilmek için, makroekonomik trendleri ve regülasyon değişimlerini her dönem yakından takip ediyoruz. Etkin risk yönetim politikaları geliştirdik ve bu sayede, Şubat 2018’de gerçekleşen halka arzımızı takiben, başarılı finansal ve operasyonel performansın devamını sağlayarak 2018 yılında hedeflerimizi aştık. Hissedarlarımız için reel bir büyüme yarattık. Bu başarıda en büyük katkı kuşkusuz çalışanlarımızındır” dedi.

HİSSE BAŞINA 40 KURUŞ TEMETTÜ ÖNERİSİ

Enerjisa Enerji CEO’su Ziya Erdem ise açıklamasında “Enerjisa Enerji olarak hem yatırımcılarımıza, hem de diğer tüm paydaşlarımıza, en yüksek faydayı sağlamayı amaçlıyoruz. Finansal dalgalanmaların yaşandığı 2018 yılını da çevik bir yönetim anlayışı ve doğru taktiksel hamlelerle başarılı bir şekilde tamamladık. Bu başarıda kuşkusuz düzenleyici çerçevenin sürekli destekleyici olması, öngörülü risk yönetimimiz, güçlü müşteri ilişkilerimiz ve yetkin ekibimizin payı çok büyük. Bu başarılı sonuçların ardından, Yönetim Kurulumuz Olağan Genel Kurul’a hisse başına 40 kuruş temettü ödenmesini önerecektir” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler