1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. IC İçtaş Yeniköy ve Kemerköy`ü devraldı

IC İçtaş Yeniköy ve Kemerköy`ü devraldı

Enerji Günlüğü - IC İçtaş Enerji, özelleştirme ihalesini kazandığı Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri'ni devraldı.IC İçtaş'tan verilen bilgiye...

IC İçtaş Yeniköy ve Kemerköy`ü devraldı

Enerji Günlüğü - IC İçtaş Enerji, özelleştirme ihalesini kazandığı Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri'ni devraldı.

IC İçtaş'tan verilen bilgiye göre, Şirket'in özelleştirme ihalesini kazandığı Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri ile ilgili devir işlemleri tamamlandı.

Santraller ile ilgili maden sahaları ve Kemerköy Liman Sahası'nın işletme hakkının IC İçtaş'a geçmesini sağlayan sözleşme imzalandı.

Cumhuriyet tarihinin beşinci en büyük özelleştirme ihalesi olarak kayıtlara geçen ihale kapsamında, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri varlık satışı, Maden ruhsatları ile Kemerköy Liman Sahası işletme hakkının devri yoluyla özelleştirilmek üzere ihaleye çıkarılmıştı.

Yeniköy Termik Santrali her biri 210 MW'lik iki üniteden oluşuyor. Kemerköy Termik Santrali de her biri 210 MW'lik üç üniteden oluşuyor.

Devir sözleşmesiyle birlikte ilgili maden sahalarının işletme hakkı 2047 yılına kadar, Kemerköy Liman Sahası'nın işletme hakkı ise 2062 yılına kadar IC İçtaş'a geçmiş oldu.

YENİKÖY VE KEMERKÖY İÇİN EN YÜKSEK TEKLİFİ IC İÇTAŞ VERDİ

Önceki ve Sonraki Haberler