1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İbadi: IKYB petrol geliri şeffaf değil

İbadi: IKYB petrol geliri şeffaf değil

Enerji Günlüğü - Irak Başbakanı Haydar El İbadi, IKBY'nin petrol gelirinin şeffaf olmadığını ve memur maaşlarını ödeyememelerinin tuhaf olduğunu...

İbadi: IKYB petrol geliri şeffaf değil

Enerji Günlüğü - Irak Başbakanı Haydar El İbadi, IKBY'nin petrol gelirinin şeffaf olmadığını ve memur maaşlarını ödeyememelerinin tuhaf olduğunu söyledi.

Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Irak'ın devlet televizyonundaki bir programda yaptığı açıklamada, ülke petrolünün yüzde 16'sını ihraç eden bölgesel yönetimin memur maaşlarını ödeyememesinin çok tuhaf olduğunu belirterek, ihraç edilen petrolün tamamını kendilerine teslim edilmesi halinde memur maaşlarını ödeyeceklerini söyledi.

Kürdistan bölgesinin Ceyhan limanına ne kadar petrol ihraç ettiğini ellerine geçen günlük bilgiler nedeniyle bildiklerini ifade eden İbadi, ülke petrolünün yüzde 16'sını ihraç eden bölgesel yönetimin memur maaşlarını ödeyememesinin çok tuhaf olduğunu söyledi.

KÜRT BÖLGESİNDE SATIŞ ŞEFFAF DEĞİL

Aynı petrol geliriyle kendilerinin 2015 yılından bu yana memur maaşlarını rahatça ödeyebildiklerini belirten İbadi, Kürt bölgesindeki petrol ihracatının şeffaf bir zeminde yapılmadığı eleştirisini getirdi. 

İbadi, "Petrol gelirine ne olduğunu bilmiyorum. Neden petrol geliri bir bankada tutulmuyor? Petrol geliri hakkında Kürdistan Maliye Bakanı'nın bile haberi yok" dedi.

PETROLÜ BİZE TESLİM ETSİNLER BİZ MAAŞLARI ÖDERİZ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) boru hatlarıyla Türkiye'ye ihraç ettiği petrolün tamamını merkezi hükümete teslim etmesi halinde, bölgedeki ekonomik kriz nedeniyle ödenemeyen memur maaşlarını ödeyeceklerini de açıklamalarına ekledi.

İbadi, "Erbil'e memur maaşlarının gönderilmesi konusunda bir şartımız var. Eğer Kürdistan bölgesi ihraç ettiği petrolün tamamını merkez hükümetine teslim ederse, biz de memur maaşlarını göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler