1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. IAEE dünya enerji bilincini arttıracak

IAEE dünya enerji bilincini arttıracak

Enerji Günlüğü -Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE), Afrika’dan Uzak Doğu’ya kadar çok sayıda ülkede yerel dernekler kurarak, dünya enerji...

IAEE dünya enerji bilincini arttıracak

Enerji Günlüğü -Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE), Afrika’dan Uzak Doğu’ya kadar çok sayıda ülkede yerel dernekler kurarak, dünya enerji bilincini arttıracak.

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu,Afrika’dan Uzak Doğu’ya kadar çok sayıda ülkede yerel dernekler kurarak, dünya enerji bilincini arttıracaklarını söyledi.

Kumbaroğlu, bu süreci etkin, iz bırakacak çalışmalarla yürütmek için kendisi ve arkadaşlarının yoğun bir çalışma temposuna girdiğini belirterek, “Dünya enerji ekonomisine yön veren bu birliğin özellikle Afrika, Ortadoğu ve Asya ülkelerinde daha etkin olması için çalışmalar yürüteceğiz. Hemen yanı başımızda bulunan ve dünya enerjisi için oldukça önemli bir ülke olan kardeş Azerbaycan’dan başlayarak, Singapur, Pakistan, Çin gibi ülkelerde yerel enerji ekonomi dernekleri kurarak, bu ülkelerdeki halkların gelecek için çok büyük önem taşıyan enerji konusunda bilincini artırmak adına büyük adım atmış olacağız. Bu bilincin artması gereken ülkelerin başında şüphesiz Afrika ülkeleri de geliyor. Dar gelirli insanların da temiz enerjiye erişmesini, enerji kaynaklarını verimli değerlendirmelerini ve refah seviyelerini yükseltmelerini sağlamak üzere Afrika ülkelerinde ciddi şekilde yoğunlaşacağız. Ayrıca farklı coğrafyalarda bölgesel konferanslar da çok önemli. Bu konferansların hedefe ulaşır, sonuç alınır şekilde organize edilmesi için şimdiden çalışmalara başladık.” dedi.

GENÇLERE SÜRPRİZ PROJELER

Özellikle konferanslarda gençliğe, üniversitelilere yönelik sürpriz projelerinin de olduğu vurgulayan Kumbaroğlu, başlatacakları enerji eğitimleriyle gelecek nesillere temiz, az maliyetle, yüksek konfora ulaşmanın yolunu açmak istediklerini, bunda gençleri projelerin içine yerleştirmenin büyük önem taşıdığını bildirdi.

ROMA’DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Kumbaroğlu, bu arada, Roma’da düzenleyecekleri IAEE 14. Avrupa Konferansı’nın 29 Ekim tarihine denk geldiğini anımsatarak, Cumhuriyet coşkusunu İtalya’da da yaşatacak bir etkinliğe imza atacaklarını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler