1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hükümetler yüzde yüz yenilenebilir enerji peşinde

Hükümetler yüzde yüz yenilenebilir enerji peşinde

Enerji Günlüğü - Şirketler, Şehirler ve Eyaletler kendilerine yüksek yenilenebilir enerji üretim hedefleri koydular ve bazıları bu hedefleri yakaladı.Clead...

Hükümetler yüzde yüz yenilenebilir enerji peşinde

Enerji Günlüğü - Şirketler, Şehirler ve Eyaletler kendilerine yüksek yenilenebilir enerji üretim hedefleri koydular ve bazıları bu hedefleri yakaladı.

Clead Edge Pazar Araştırma şirketinin SolarCity adına yaptığı araştırma, daha yakın zamana kadar şirketlerin, şehirlerin veya eyaletlerin enerji ihtiyaçlarının yüzde 50'sini, yüzde 75'ini yada yüzde 100'ünü yenilenebilir kaynaklardan sağlama hedefi koymaları saçma olarak algılanırken, bugün bazı şirketlerin ve şehirlerin bu hedeflere ulaştığını gösteriyor.

Araştırmaya göre, son yıllarda çoğu hükümet ve şirket yenilenebilir enerji hedeflerini arttırdı. Buna örnek olarak şunlar sıralandı:

2015 yıllında ABD deki Kaliforniya eyaleti 2030 yıllına kadar „Renewable Portfolio Standard”Yenilenebilir Enerji hedefini%50’iye çıkardı.

Vermont 2032 yıllına kadar %75 ve Hawaii eyaleti 2045 yıllıma kadar %100 yenilenebilir enerji hedefleri koydu.

İzlanda zaten yüzde yüz yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanan bir tanesi. İzlanda dışında Avusturya dan Kärnten Eyaleti ve Almanya dan 2,8 Milyon nüfuslu Schleswig-Holstein Eyaleti de yüzde yüz yenilenebilir kaynaklardan yararlanıyor.

Amerika Birleşik Devletlerinde onlarca şirket elektriğini%100 yenilenebilir enerjiden kullanmakta. Bunların arasında Apple, Intel, Kohl ve VoyaMail gibi şirketler var. Önümüzeki 10-20 yıl içinde kendilerine bu hedefi koyan birçok şirket de mevcut. 2014 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni kurulu gücün yarısını Güneş ve Rüzgar Enerji santralleri oluşturdu.

YÜZDE YÜZ YENİLENEBİLİR ENERJİYE GEÇME KOŞULLARI

Raporda, yüzde yüz yenilenebilir enerjiye geçiş yapabilmek için gerekli olan beş önemli gelişme şöyle vurgulanıyor:

1)Sağlam bir elektrik iletişim hattı

2)Sıfır enerji binaları veağ üzerine bağlı akıllı cihazları

3)Depolama

4)Daha çok büyük ölçekli yenilenebilir enerji tesisleri

5)Uygun maliyete küçük güneş enerji santralleri

Raporu hazırlayan Cleand Edge yetkililerinden Ron Pernick yenilenebilir enerjiden yüksek miktarda faydalanmak isteniyorsa bu beş noktanın ele alınması gerektiğini ifade etti.

2014 yılında yeni kurulu gücün % 60 civarı başt güneş, hidroelektrik ve rüzgar olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarıyla gerçekleştirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler