1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Hırvatistan petrol ve gaz arama ihalesi açtı

Hırvatistan petrol ve gaz arama ihalesi açtı

Enerji Günlüğü - Hırvatistan Adriyatik Denizi'nde uluslararası petrol ve gaz arama ihalesi açtı.Hırvatistan Çarşamba günü Adriyatik Denizi'nde petrol...

Hırvatistan petrol ve gaz arama ihalesi açtı

Enerji Günlüğü - Hırvatistan Adriyatik Denizi'nde uluslararası petrol ve gaz arama ihalesi açtı.

Hırvatistan Çarşamba günü Adriyatik Denizi'nde petrol ve gaz arama blokları için uluslararası ihale açtı. İhale kuzey Adriyatik'te her biri 1.000 ve 1.600 kilometre kare arasında olan 8 blok ile Orta ve Güney Adriyatik’teki 21 blok için yapıldı.

Hırvatistan Ekonomi Bakanı İvan Vrdoljak uluslararası petrol ve doğalgaz şirketlerinin gerçekleştirdiği bir konferansta konuyla ilgili olarak, son yirmi yıldır ülkede, özellikle de açık deniz alanlarında şimdiye kadar herhangi bir arama çalışması yapılmadığını kaydetti.

Petrol rezervlerinin daha çok Kuzey’de olduğu tahmin ediliyor. İhalenin yedi ay sürmesi ve petrol ve doğalgaz keşiflerini öncelikleri arasında tutan Hırvatistan hükümetinin 2015 yılının başlarında ihaleyi sonuçlandırması bekleniyor.

Hükümet ihaleye hazırlık için gerekli yasal çerçeveleri onayladı. Hırvatistan sahilinden iki boyutlu sismik veri toplaması için Norveçli Spectrum Geo ile bir sözleşme imzaladı.Ayrıca, devletin doğalgazdaki payının %60, petrolde de % 54 olması gerektiğini içeren, ücret ödemeleri ve ürün paylaşımı mali modeli sundu.

Önceki ve Sonraki Haberler