1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Hindistan, Sri Lanka ve İngiltere ile enerji işbirliğini artıracak

Hindistan, Sri Lanka ve İngiltere ile enerji işbirliğini artıracak

Enerji Günlüğü - Hindistan, Sri Lanka ve İngiltere ile petrol ve doğalgaz sektöründe varolan işbirliğini artıracak.Sri Lanka Enerji Bakanı Patali Champika...

Hindistan, Sri Lanka ve İngiltere ile enerji işbirliğini artıracak

Enerji Günlüğü - Hindistan, Sri Lanka ve İngiltere ile petrol ve doğalgaz sektöründe varolan işbirliğini artıracak.

Sri Lanka Enerji Bakanı Patali Champika Ranawaka, Hindistan Petrol ve Doğalgaz Bakanı Dharmendra Pradhan ile Delhi'de bir araya gelerek iki ülke arasında hidrokarbon sektöründe varolan işbirliğini yeniledi.

Hindistan Petrol ve Doğalgaz Bakanı Dharmendra Pradhan ile İngiltere Parlamentosu Enerji ve İklim Değişikliği Sekreteri Baroness Verma arasında gerçekleşen bir başka görüşmede de iki ülkenin enerji işbirliği ana gündem olarak tartışıldı.

Baroness Verma, bazı İngiliz şirketlerin zaten Hindistan'da yatırım yaptıklarını belirterek, İngiliz hükümetinin İngiliz şirketlerinin Hindistan'a daha fazla yatırım yapmasını teşvik etme ve Hindistan'ın enerji piyasasının nasıl daha fazla gelişip rekabetçi olacağına dair araştırmalar yaptığını söyledi.

Hintli şirketlerin de İngiltere'de yatırım yapmayan şirketler de dahil olmak üzere diğer şirketlerle ortaklık kurmak istediği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler