1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. HES özelleştirmeleri yapılacak

HES özelleştirmeleri yapılacak

Enerji Günlüğü - Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait 5 hidroelektrik santrali grubu özelleştirilecek.Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın bugünkü...

HES özelleştirmeleri yapılacak

Enerji Günlüğü - Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait 5 hidroelektrik santrali grubu özelleştirilecek.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın bugünkü Resmi Gazete'deki ilanına göre, Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait 5 hidroelektrik santrali grubukapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü yapılacak ihale ile “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemiyle ayrı ayrı gruplar halinde özelleştirilecek.

ÖZELLEŞTİRİLECEK HES'LER

- Karacaören 1 ve Karacaören 2 Hidroelektrik Santralleri ile bu Santraller tarafından kullanılan taşınmazlar (“Grup 1 - Karacaören 1 ve Karacaören 2”)

- Kepez 2 ve Manavgat Hidroelektrik Santralleri ile bu Santraller tarafından kullanılan taşınmazlar (“Grup 2 - Kepez 2 ve Manavgat”)

- Fethiye Hidroelektrik Santrali ve bu Santral tarafından kullanılan taşınmazlar (“Grup 3 - Fethiye”)

- Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 Hidroelektrik Santralleri ile bu Santraller tarafından kullanılan taşınmazlar (“Grup 4 - Kadıncık 1 ve Kadıncık 2”)

- Doğankent, Kürtün ve Torul Hidroelektrik Santralleri ile bu Santraller tarafından kullanılan taşınmazlar (“Grup 5 - Doğankent, Kürtün ve Torul”).

İHALE SON BAŞVURU TARİHLERİ

Karacaören 1 ve Karacaören 2 HES için geçici teminat tutarı 25 milyon TL, ihale şartname bedeli ise 15 bin TL olarak belirlendi. Bu grup için önyeterlilik ve son teklif verme tarihi 27 Ekim 2015.

Kepez 2 ve Manavgat HES için geçici teminat tutarı 20 milyon TL, ihale şartname bedeli ise 15 bin TL olarak belirlendi. Bu grup için önyeterlilik ve son teklif verme tarihi 14 Ekim 2015.

Fethiye HES için geçici teminat tutarı 10 milyon TL, ihale şartname bedeli ise 15 bin TL olarak belirlendi. Bu grup için önyeterlilik ve son teklif verme tarihi 5 Ekim 2015.

Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 HES için geçici teminat tutarı 30 milyon TL, ihale şartname bedeli ise 15 bin TL olarak belirlendi. Bu grup için önyeterlilik ve son teklif verme tarihi 10 Kasım 2015.

Doğankent, Kürtün ve Torul HES için geçici teminat tutarı 50 milyon TL, ihale şartname bedeli ise 15 bin TL olarak belirlendi. Bu grup için önyeterlilik ve son teklif verme tarihi 20 Kasım 2015.

Grup içinde yer alan santraller için ayrı ayrı teklif verilemeyecek. Verilen teklif herhangi bir şartı içeremeyecek. Birden fazla Grup için teklif verilmesi halinde bu teklifler birbiriyle ilişkilendirilemeyecek.

Önceki ve Sonraki Haberler