1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. HBSD`den yüksek lisans öğrencilerine yenilenebilir enerji bursu

HBSD`den yüksek lisans öğrencilerine yenilenebilir enerji bursu

Enerji Günlüğü - Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği (HBSD), kırsal kalkınma ve enerji verimliliği ile yenilenebilir enerji alternatiflerinin...

HBSD`den yüksek lisans öğrencilerine yenilenebilir enerji bursu

Enerji Günlüğü - Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği (HBSD), kırsal kalkınma ve enerji verimliliği ile yenilenebilir enerji alternatiflerinin geliştirilmesi amacıyla yüksek lisans öğrencilerine burs verecek.

Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği (HBSD) internet sitesinden yaptığı açıklama ile Türkiye’de kırsal kalkınma veya enerji verimliliği/yenilenebilir enerji alternatiflerine yönelik tez yazmayı planlayan yüksek lisans öğrencilerine maksimum 2 dönem boyunca burs vereceğini duyurdu.

SON BAŞVURU TARİHİ 26 HAZİRAN

Burs programını yayınlayan Dernek, burs programı için son başvuru tarihini 26 Haziran 2015 Cuma günü olarak açıkladı.

BAŞVURU KOŞULLARI

Bursa başvuracak öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, Türkiye’de YÖK tarafından tanınmış bir üniversitede yüksek lisans programına kayıtlı olması ve ağırlıklı araştırma alanı ve tez konusu olarak kırsal kalkınma veya yenilenebilir enerji / enerji verimliliği konularını belirlemiş olması gerekiyor.

Ayrıca öğrencilerin ilgili alanlarda hazırlayacakları tezlerin derneğin program başlıklarına ve temel değerlerine uyumlu olması, analizlerinin sosyo-politik bir farkındalık taşıması ve yüksek derecede bilimsel katkıda bulunmaları gerekiyor.

Adrese posta, kargo veya elektronik posta aracılığı ile başvuruda bulunulabilecek. Elektronik posta ile yapılacak başvurular için tüm belgeler eksiksiz taranmış olarak [email protected] adresine yapılması gerekiyor.

Burs başvuruları ile ilgili sonuçlar en geç 21 Ağustos 2015 tarihine kadar öğrencilerin kişisel mail adreslerine e-posta yoluyla bildirilecek.

Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği (HBSD) kırsal kalkınma ve enerji verimliliği/yenilenebilir enerji alternatiflerinin geliştirilmesine yönelik Mart 2008’den itibaren bir burs programı yürütüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler