1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Hamitabat`a türbin ekipmanlarını Siemens sağlayacak

Hamitabat`a türbin ekipmanlarını Siemens sağlayacak

Enerji Günlüğü - Hamitabat Santralı yenileme projesinde türbin ekipmanları Siemens tarafından sağlanacak.Avrupa'nın en büyük teknoloji holdingi Alman...

Hamitabat`a türbin ekipmanlarını Siemens sağlayacak

Enerji Günlüğü - Hamitabat Santralı yenileme projesinde türbin ekipmanları Siemens tarafından sağlanacak.

Avrupa'nın en büyük teknoloji holdingi Alman Siemens AG bir açıklama yaparak, 1200 MW kurulu güce sahip Hamitabat Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı yenileme projesinde, gaz ve buhar türbini ekipmanları Siemens tarafından sağlanacağını duyurdu.

Açıklamada, Limak Holding'in Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santrali’nin yaklaşık 520 milyon Euro'luk yenileme yatırımı kapsamında yüksek verimli H sınıfı gaz türbin teknolojisi kullanılacağı ifade edildi. Siemens, projede SGT5-8000H gaz türbini, SGen5-3000W jeneratörü, SST-5000 buhar türbini ve sisteme bağlı enstrümantasyon ve kontrol sistemlerinin tedariğini gerçekleştirecek.

Toplamda 1200 MW kurulu güce sahip olacak tesiste, her biri 600 MW gücünde, tek şaftlı iki üniteden oluşan bir santral konfigürasyonu kullanılacak. Siemens, aynı zamanda türbinlerin kurulum ve işletmeye alınması sırasında montaj süpervizyonu ve devreye alma hizmetlerini de sağlayacak.

Siemens Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Hüseyin Gelis konuyla ilgili şunları ifade etti: "İki adet yeni gaz türbini siparişi ile hali hazırda kendini kanıtlamış ve yenilikçi teknolojiye sahip H sınıfı türbinlerimizin Türkiye'deki referans sayısı dörde yükselmiş oldu. Bu da pazar liderliğimizi daha da pekiştiren bir durum. Büyüyen bir ülke olarak dengeli bir enerji portföyüne ihtiyacımız var ve doğalgaz yatırımları da bu sebeple önemini korumaya devam edecek."

Dünya'da yaklaşık 46 adet satılan yüksek verimli H sınıfı gaz türbinleri, Hamitabat projesi için Siemens'in Berlin'de bulunan gaz türbini üretim fabrikasında, buhar türbinleri ve jeneratörler ise Mülheim tesisinde üretilecek.

2017 yılının yaz aylarında üretime geçmesi planlanan Hamitabat Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi yakınlarına kurulacak.

HAMİTABAT SANTRALİ'NE 520 MİLYON EURO EK YATIRIM

Önceki ve Sonraki Haberler