1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hamitabat Elektrik Santrali Nihat Özdemir`in

Hamitabat Elektrik Santrali Nihat Özdemir`in

Enerji Günlüğü - Hamitabat Santrali'nin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 105 milyon dolarla ünlü iş adamı Nihat Özdemir'in şirketlerinden  Limak...

Hamitabat Elektrik Santrali Nihat Özdemir`in

Enerji Günlüğü - Hamitabat Santrali'nin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 105 milyon dolarla ünlü iş adamı Nihat Özdemir'in şirketlerinden  Limak Doğalgaz Elektrik Üretim AŞ verdi. 

Elektrik Üretim Anonim Şirketi'ne (EÜAŞ) ait 1156 MW'lık Hamitabat Elektrik'in özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri dün yapıldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda (ÖİB) yapılan ve üç teklif sahibinden Özkar İnşaat'ın katılmadığı görüşmelerde kapalı zarfla teklif alınmadı. Başlangıç tutarı 96 milyon dolar olarak açıklanan açık artırmada, artırım aralığı 1 milyon dolar olarak belirlendi. Limak Doğalgaz Elektrik Üretim ve Fernas İnşaat arasında geçen açık artırmanın 5'inci turunda ihale 105 milon dolarlık teklifiyle Limak Doğalgaz'da kaldı. Limak Grubu'nun ödemeleri taksitle yapacağı, santrale ise 1-2 yıl içinde 1.2 miyar dolarlık yatırım yapacağı belirtildi. 

Daha önce üç kez ihaleye çıkarılan ama her seferinde başarısızlıkla sonuçlanan Hamitabat özelleştirmesinde bu kez son kararı yine Özelleştirme Yüksek Kurulu verecek. Hamitabat santraline teklif çıkmamasının nedenleri arasında, santralin eski teknoloji ve verimsiz olması, bu yüzden de sıfırdan yeni bir yatırım gerektirmesi olarak gösteriliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler