1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hamitabat Doğalgaz Santralı 1 Ağustos’ta devrediliyor

Hamitabat Doğalgaz Santralı 1 Ağustos’ta devrediliyor

Enerji Günlüğü - Limak Grubu, özelleştirme ihalesini kazandığı Hamitabat Doğalgaz Santrali’ni 1 Ağustos 2013 Perşembe günü sözleşmeyi imzalayarak...

Hamitabat Doğalgaz Santralı 1 Ağustos’ta devrediliyor

Enerji Günlüğü - Limak Grubu, özelleştirme ihalesini kazandığı Hamitabat Doğalgaz Santrali’ni 1 Ağustos 2013 Perşembe günü sözleşmeyi imzalayarak devralacak. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) ihalesini gerçekleştirdiği Hamitabat Doğalgaz Santralı’nın blok satış yöntemiyle özelleştirme ihalesinde 1 Ağustos 2013’de Limak İnşaat ile beklenen sözleşme imzalanıyor.

ÖİB ile firma arasında 1 Ağustos 2013’de imzalanacak sözleşmenin, Ağustos ayı içinde, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş’ın katılımı ile düzenlenecek olan tören ile kamuoyuna duyurulacak.

EPDK, sözleşmenin imzalanmasını müteakip firmaya üretim lisansını verecek.

FİNANSMAN İŞ BANKASI ÖNCÜLÜĞÜNDE

Limak İnşaat bir süredir devam ettirdiği finansman çalışmalarını tamamladı. Limak İnşaat, İş Bankası önderliğinde ve Denizbank’ın aralarında bulunduğu bankalar grubundan, 105 milyon Dolar’lık finansman sağladı.

Mart ayında düzenlenen ihalenin nihai pazarlık turlarına Limak Doğalgaz ve Fernas İnşaat firmaları katılmış ve açık arttırma turlarında en yüksek teklifi Limak Doğalgaz Elektrik Üretim A.Ş. 105 milyon Dolar ile vermişti.

Hamitabat Doğalgaz Santralı’nın kurulu gücü 1156 MW. Santralin yıllık elektrik üretimi 5.450.880.000 kWh seviyesinde. 

LİMAK, HAMİTABAT'I SIFIRDAN KURACAK

ENERJİSA, AYEDAŞ'I 1 AĞUSTOS'TA DEVRALIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler