1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Güriş Siemens’le üç yeni RES kuruyor

Güriş Siemens’le üç yeni RES kuruyor

Enerji Günlüğü - Güriş Grubu, 165 MW kapasiteli üç yeni rüzgar enerjisi santrali projesi için Siemens’le işbirliği yaptı.Güriş Grubu Muğla, Edirne...

Güriş Siemens’le üç yeni RES kuruyor

Enerji Günlüğü - Güriş Grubu, 165 MW kapasiteli üç yeni rüzgar enerjisi santrali projesi için Siemens’le işbirliği yaptı.

Güriş Grubu Muğla, Edirne & Tekirdağ ve Kırklareli’nde kurulacak yeni rüzgar enerjisi santralleri için, Siemens’le işbirliği yaptı. Siemens, 165 MW kapasiteli 53 adet rüzgar türbininin kurulacağı santrallerde, dişli kutusu kullanımı gerektirmeyen Direct Drive teknolojili türbinleri tedariki dışında gerekli servis ve bakım hizmetlerini de verecek.

2014 sonu – 2015 yaz dönemi arasında tamamlanarak devreye alınması hedeflenen üç santrale ait proje, ayrıca beş yıllık servis anlaşmasını da kapsıyor.

TOPLAM 53 ADET RÜZGAR TÜRBİNİ KURULACAK

Kurulacak santrallerden Muğla’da bulunan Fatma Rüzgar Santrali, 25 adet rüzgar türbini ile toplamda 77 MW’lıkkapasiteye sahip. Kırklareli’de bulunan Zeliha Rüzgar Enerjisi Santrali ile Edirne – Tekirdağ arasında bulunan Kanije Rüzgar Enerjisi Santrali ise toplamda 28 adet türbinle 88 MW’lık bir enerji üretim kapasitesine sahip olacak.

250 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak kadar enerji üretecek olan bu üç santral, yılda 290 bin ton karbondioksit salımının da önüne geçecek.

Önceki ve Sonraki Haberler