1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gürcistan’da elektrik kesintileri sürüyor

Gürcistan’da elektrik kesintileri sürüyor

Enerji Günlüğü - Gürcistan enerji sisteminde yaşanan arıza nedeniyle önceki akşam başkent Tiflis ve ülkenin doğusu elektriksiz kaldı.Tiflis Enerji Dağıtım...

Gürcistan’da elektrik kesintileri sürüyor

Enerji Günlüğü - Gürcistan enerji sisteminde yaşanan arıza nedeniyle önceki akşam başkent Tiflis ve ülkenin doğusu elektriksiz kaldı.

Tiflis Enerji Dağıtım Şirketi Telasi bir açıklama yaparak, büyük elektrik istasyonlarından birinde meydana gelen arıza nedeniyle başkent Tiflis ve Gürcistan’ın doğu kısmının dün gece elektriksiz kaldığını bildirdi.

Açıklamada, “Bildiğimiz kadarıyla elektrik kesintisine büyük elektrik istasyonlarından birinde meydana gelen arıza neden oldu. Tiflis ve Gürcistan’ın doğu kısmı elektriksiz kaldı” denildi.

Ria Novosti Haber ajansının edindiği bilgilere göre, Moskova saatiyle 03:00’e doğru Gürcistan’ın başkentindeki elektrik dağıtımı normale döndü.

Bu yıl Temmuz ayında 500 kilovoltluk enerji hattı İmereti’de meydana gelen arıza sonucunda hemen hemen Gürcistan’ın her tarafı iki saat karanlığa bürünmüştü. İmereti hattı ülkenin batısından doğusuna elektrik akımını sağlarken, arıza anında televizyon kulesi de devredışı kalmıştı.

2010 yılının şubat ayında da İmereti hattı arızası ülkenin büyük bir kısmında uzun süreli elektrik kesintisine neden olmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler