1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Güneyce HES için ÇED süreci başladı

Güneyce HES için ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü - IC-İÇTAŞ Enerji tarafından Trabzon'da yapılması planlanan Güneyce Reglatörleri ve Hidroelektrik Santrali projesi ile ilgili ÇED süreci...

Güneyce HES için ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü - IC-İÇTAŞ Enerji tarafından Trabzon'da yapılması planlanan Güneyce Reglatörleri ve Hidroelektrik Santrali projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Trabzon ili Hayrat, ilce Baltacı Dere 704 m kotu ile Maki Dere 280 m kotları arası mevkiinde IC-İCTAS Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Güneyce Reglatörleri ve Hidroelektrik Santrali (65,15 MWm/ 63,85 MWe) (Beton Santrali ve Kırma-Eleme Tesisi Dahil) projesine ilişkin ÇED Sürecinin başladığı duyuruldu.

Proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda incelenip uygun bulunarak, projeye ilişkin ÇED Süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Trabzon Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler