1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Güney Yıldızı ve Aladdin`e petrol işletme ruhsatı

Güney Yıldızı ve Aladdin`e petrol işletme ruhsatı

Enerji Günlüğü - Güney Yıldızı ve Aladdin Middle East Limited şirketlerine Diyarbakır'da 20 yıllığına bir adet petrol işletme ruhsatı verildi.Enerji...

Güney Yıldızı ve Aladdin`e petrol işletme ruhsatı

Enerji Günlüğü - Güney Yıldızı ve Aladdin Middle East Limited şirketlerine Diyarbakır'da 20 yıllığına bir adet petrol işletme ruhsatı verildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Aladdin Middle East Limited ve Güney Yıldızı Petrol Üretim Sondaj Müteahhitlik ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Diyarbakır merkez ilçe sınırları içinde bir adet petrol işleme ruhsatı talebi başvurusunu sonuca bağladı.

1365 hektarlık söz konusu saha için müşterek petrol işletme ruhsatı verilmesi talebine ait evrakların mevzuata uygunluğu tespit edildi ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın da 10 Ekim 2014 tarihli oluru alındı.

Bu çerçevede, Aladdin Middle East Ltd. ve Güney Yıldızı Petrol Üretim Sondaj Müteahhitlik ve Tic. A.Ş.’ye şgnyd 50’şer hisselerle 30 Kasım 2010 tarihinden itibaren,

ARİ/AME-GYP/K/L44-d4-2 pafta numaralı müşterek petrol işletme ruhsatının 20 yıl süre ile verilmesine karar verildi. Ancak müşterek işletme ruhsatının kaynaklandığı arama ruhsatına daha önce verilen 3 yıllık süre ise işletme ruhsatı süresinden mahsup edilmesi kararlaştırıldı.

Bu kararın yayımından itibaren Aladdin Middle East Ltd. ve Güney Yıldızı Petrol Üretim Sondaj Müteahhitlik ve Ticaret AŞ'ye yüzde 50'şer hisselerle bir adet müşterek petrol işletme ruhsatı verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler